Στρατηγική για τις μεταφορές

Στρατηγική για τις μεταφορές

Στην ανθρώπινη τροπή των γεγονότων, η πιο πρώιμη στρατηγική μεταφοράς ήταν το περπάτημα, το τρέξιμο και το κολύμπι. Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση και τον εκσυγχρονισμό, η υδάτινη μεταφορά ήταν η καλύτερη διαδικασία για τη μετακίνηση κολοσσιαίων μέτρων προϊόντος σε τεράστιες αποστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν ιδιαίτερα υπνηλία και υπερβολική. Η έννοια της θαλάσσιας μεταφοράς υποκίνησε την ανάπτυξη των μητροπολιτικών δικτύων κατά μήκος των ρεμάτων και των ακτών όπου μπορούσαν να ασφαλίσουν βάρκες, καγιάκ και πλοία.

Η υποταγή των ζώων και η προώθηση του ελκήθρου έδωσε τη θέση της στις πρώιμες οργανώσεις οχημάτων ζώων. Τα άλογα και οι ταύροι χρησιμοποιήθηκαν από το 3000 π.Χ. για τη μετακίνηση προϊόντων και ατόμων και περνούσαν πάνω από τα ίχνη του εδάφους. Αργότερα αστικά θεμέλια, για παράδειγμα, η Μεσοποταμία και η κοιλάδα του Ινδού κατασκεύασαν καθαρούς δρόμους για πιο άμεσο όχημα.

Η Βιομηχανική Επανάσταση του δέκατου ένατου αιώνα ανέτρεψε εντελώς τις μεταφορές. Ήταν η εποχή των διαφόρων βελτιώσεων που από μια συνολική προοπτική μεταφορικη εταιρεια άλλαξαν τις μεταφορές. Η αλληλογραφία, οι τηλεπικοινωνίες, η ατμομηχανή και η ατμομηχανή επιτάχυναν το συνολικό όχημα παντού. Η χερσαία μεταφορά έγινε δυνατή σε κολοσσιαίες αποστάσεις χωρίς τη χρήση μυών ζώων ή ανθρώπων. Τα παραγωγικά προκαταρκτικά των συγγενών του Ράιτ με το αεροπλάνο έτοιμο για αεροπλάνα και αεροπορικές μεταφορές μετατράπηκαν σε μια ταχύτερη στρατηγική για τη μετακίνηση αντικειμένων και ανθρώπων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέχρι επιπλέον παράπονα.

Στρατηγικές για τις μεταφορές

Μια «στρατηγική για τη μεταφορά» είναι μια μέθοδος ή ένα σχέδιο παιχνιδιού που χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο είδος δομής, δράσης και οχήματος για τη μετακίνηση ανθρώπων και φορτίου. Μια λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα άλλο άτομο ή να συνδεθεί με μία ή δύο λειτουργίες. Για την παρούσα περίσταση προτείνεται μεταφορά «πολλαπλών λόγων» ή «πολυτροπικών». Το καθένα είναι συγκεκριμένο από το άλλο και χρησιμοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τον προσδιορισμό εξαρτημάτων όπως το κόστος μεταφοράς, η πορεία που ακολουθήθηκε, το όριο κ.λπ.

1. Ανθρώπινη δύναμη – αυτή είναι η πιο γενικά αντιληπτή στις χώρες δημιουργίας και ανηλίκων λόγω ορισμένων παραγόντων όπως η εξοικονόμηση οικονομικών σε σχέση με το κόστος, η δεκτικότητα της περιοχής, η πραγματική δράση και οι φυσικοί λόγοι. Οι μεταφορές που ελέγχονται από τον άνθρωπο είναι ένα προσιτό είδος μεταφοράς και στην πραγματικότητα έχουν χρησιμοποιηθεί με τη χρήση εξοπλισμού και την τρέχουσα πρόοδο – για παράδειγμα ποδηλασία, πατινάζ, κωπηλασία, σκι που είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε ενοχλητικές περιστάσεις.

2. Ελεγχόμενα ζώα – είτε ιππεύονται από άτομα είτε χρησιμοποιούνται ως ζώα αγέλης για την προώθηση ανθρώπων και προϊόντων, τα ζώα μπορούν να εργάζονται μόνα τους ή σε συγκεντρώσεις – για παράδειγμα βαλέδες, φορτηγά με άλογα, έλκηθρα σκύλων κ.λπ.

3. Τα αεροπλάνα και τα αεροπλάνα έχουν μειώσει εκπληκτικά τους χρόνους ταξιδιού και είναι η πιο γρήγορη τεχνική για τη μεταφορά ταξιδιωτών και αντικειμένων. Το τεράστιο κόστος και η υψηλή χρήση ενέργειας είναι τα μειονεκτήματα των αεροπορικών μεταφορών. Ανεξάρτητα από αυτό, ερευνάται ότι πάνω από 500.000 άτομα ταξιδεύουν με αεροπλάνα σε κάποια αυθαίρετη στιγμή.

4. Σιδηρόδρομος – Οι σιδηρόδρομοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές διασχίζουν το μήκος και το εύρος κάθε χώρας στον κόσμο, παραδίδουν άτομα και αντικείμενα ξεκινώντας από το ένα σημείο και μετά στο άλλο. Παρά τον τρόπο που ενσωματώνουν τη χρήση μεγάλης έκτασης επιφανείας, τα σιδηροδρομικά δίκτυα δίνουν βασικές αποφάσεις προσβασιμότητας εντός μητροπολιτικών δικτύων, εντός χωρών και μεταξύ διαφορετικών χωρών ως τεχνική για δημόσια οχήματα, όπως το μετρό της Νέας Υόρκης, το μετρό του Λονδίνου, το Eurotunnel ή το κανάλι μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας και το Euro Rail.

5. Τα οδικά – οδικά δίκτυα διέρχονται από μητροπολιτικά δίκτυα, κωμοπόλεις και κωμοπόλεις και δίνουν καλύτερες αποφάσεις προσβασιμότητας παρά τις ενώσεις αστικών σιδηροδρόμων και είναι ιδανικά για δημόσια οχήματα επιπλέον. Οι οδικές μεταφορές δεν είναι απολύτως ισοδύναμες με διάφορους τρόπους μεταφοράς, καθώς επιτρέπουν σε έναν πελάτη οχήματος να έχει μια πιθανή ανοιχτή πόρτα σε σχέση με την ταχύτητα, το ρουλεμάν, τους χρόνους ανάπτυξης και την αλλαγή περιοχής που άλλα συστήματα οχημάτων δεν μπορούν να δώσουν. Απαιτούν τεράστιες επιφάνειες, χρησιμοποιούν υψηλή ενέργεια και είναι ακριβά.

6. Η θαλάσσια – θαλάσσια μεταφορά ενοποιεί φορτηγίδες, βάρκες, βάρκες και πλοία μέσω καναλιών, ρεμάτων και θαλασσών. Τα πρώτα σκάφη και τα πλοία οδηγούνταν μέσω εσωτερικών καναλιών για παράδοση ατόμων και γεύσεων. Σήμερα τεράστια πλοία ταξιδιού και φορτηγά πλοία παρέχουν μια προγραμματισμένη και ικανή διαδικασία μεταφοράς. Αν και ο χρόνος που περιλαμβάνεται είναι μεγάλος, η θαλάσσια μεταφορά είναι βασικά πιο λογική από την αεροπορική ή οδική.

Άλλοι λιγότερο χρησιμοποιούμενοι τρόποι ενσωματώνουν συνδέσεις και μεταφορές με αγωγούς που είναι αναμφισβήτητα οργανωμένες – για παράδειγμα υγρά και αέρια, νερό, λύματα, κ.λπ. για γραμμές ατελείωτης μεταφοράς με αγωγούς, ανυψωμένα τραμ, τρόλεϊ κ.λπ. για μεταφορά διασύνδεσης.

Όλοι οι οργανισμοί μεταφορών ενσωματώνουν τρία συνηθισμένα μέρη – σύστημα, για παράδειγμα, τερματικούς σταθμούς και χώρους εργασίας, ασκήσεις που ενοποιούν κυβερνητικές και μυστικές ενώσεις και οχήματα που είναι ρητά κατασκευασμένα για την εξήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.